İzmir Menemen Devlet Hastanesi

İzmir Menemen Devlet Hastanesi

Hangi İşte Çalışırsanız Çalışın, Hepimiz Tükenmişlik Sendromu İçin Bir Adayız

Güncelleme Tarihi: 25/10/2018

Hastanemizde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Alattin Aydoğdu tarafından interaktif eğitim metodları kullanılarak İl Sağlık Müdürlüğümüzün Çanakkale Toplantı Salonunda eğitim vermiştir.
Sosyal Hizmet Uzmanımız Alattin Aydoğdu Tükenmişliği, “Çalışanın, mesleğinin özgün anlamı ve amacından kopması, hizmet verdiği insanlar ile artık gerçekten ilgilenemiyor olması” biçiminde tanımladı.
Sosyal Hizmet Uzmanı Alattin Aydoğdu şöyle konuştu:

“Çağımızın getirmiş olduğu iş yükü fazla olan koşullar yüzünden kendinizi değersiz hissediyor, çalışma arkadaşlarınıza karşı sık sık öfke patlamaları yaşıyor ve işim beni tüketti artık dayanamıyorum diyorsanız, tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki! Hiç kimse tükenmişlik sendromuna karşı bağışık değildir. Hangi işte çalışırsa çalışsın, hangi pozisyonda olursa olsun herkes tükenmişlik sendromu için bir adaydır.”

Uzman Alattin Aydoğdu sunumunda ayrıca tükenmişlik sendromunun nedenleri, sonuçları ve mücadelede neler yapılabileceği konularında açıklamalar yaptı.

Eğitime Başkanlıklar, İlçe Sağlık Müdürlükleri, İkinci ve Üçüncü Basamak Devlet ve Eğitim Araştırma Hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden gelen yaklaşık 90 katılımcı iştirak etti.

( HABER LİNKİ : http://www.ism.gov.tr/Haber.aspx?hyn=7800 )