Hastane Kuralları ve Ziyaret Saatleri
05 Eylül 2023

AMAÇ: Hastanemize gelen ziyaretçilerin hastanemizin belirlediği kurallar çerçevesinde hastalarını ziyaret etmesini sağlanmasıdır.

KAPSAM: Tüm hastane çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarını kapsar.

SORUMLULAR: Hastane Yöneticisi,Başhekim Yrd., Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, İdari Mali İşler Müdürü, Güvenlik

FAALİYET AKIŞI:

• Mesai saatleri içindeki ziyaretler her gün öğlen 13:00-14:00 arası, akşam 19:00-20:00 arası olup, bu saatler dışında kesinlikle ziyaretçi alınmaz.
  • Olağanüstü durumlarda nöbetçi hemşire ile telefon bağlantısı sağlanarak ziyaretçinin hastası ile ilgili bilgi alınması sağlanır.
  • 12 yaşından küçük çocukların vücut direnci büyüklerden daha zayıf olduğundan hasta ziyaretlerine getirilmeleri gözbebeğimiz çocuklarımızın sağlığı için zararlıdır.
  • Bu nedenle çocuk ziyaretçi getirilmemesi rica olunur.
  • Bulaşıcı enfeksiyon durumu olan ve enfeksiyon kaynağı riski taşıyan çocuk/kardeş ziyaretçilerin yataklı hasta servislerine girişine izin verilmez.
  • Kabul edilen çocuk/kardeş ziyaretçiler yetişkin refakatinde 15 dakikayı geçmeyecek şekilde ziyarette bulunabilirler.
  • Ziyarete gelirken yiyecek ve kuru çiçek getirilmeyecektir. Bununla ilgili olarak giriş kapısında kontrol yapılmaktadır.
  • Ziyaret esnasında hasta yataklarına oturmayınız ve yüksek sesle konuşup diğer hastalar rahatsız etmeyiniz.
  •  Ziyaretçiler hastane içinde tütün ve alkollü içecekler kullanmaz. Kullananlar hakkında yasal hükümler uygulanacaktır.
  • Hasta ziyareti esaslarına uyulması kontrolü servis çalışanları, hastane girişi güvenlik görevlisi tarafından yapılmaktadır.

Yoğun Bakım Ünitesi Ziyaretçi Giriş- Çıkış Kuralları;

• Hasta yakınına hastanın ilk kabulünde, her gün ve gerektikçe doktoru tarafından bilgi verilir.
  • Hastanemizde yatan hastaların yakınları tarafından ziyaret edilmelerine, yoğun bakımın uygun olması durumunda doktoru tarafından izin verilir.
  • Yoğun bakım ziyaret saatleri 12:00-13:00 arasında yapılır.
  • Bir hasta için aynı anda birden fazla ziyaretçi alınmaz ve hasta ziyaretleri 5-10 dakikayı geçmemelidir.
  • Ziyaretçiler hasta yataklarında oturamazlar ve hasta eşyasını kullanmazlar.
  • Bulaşıcı veya salgın hastalıklara yakalanmış olanlarla, ziyaretlerinde herhangi bir sebeple sakınca bulunan hastaların ziyaretçilerinin gelmesine izin verilmez.
  • Hastalara dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasaktır.
  • Ziyaretçiler üniteye girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka el dezenfektanı kullanarak el hijyenini sağlamak zorundadır.
  • İzolasyona alınmış hastalar için ziyaretçi kabul edilirken ziyaretçi bilgilendirilip, el hijyenine ek olarak izolasyonun kategorisine göre alınması gereken önlemlerin (bone, önlük, galoş vb.) alınması sağlanır.